vrijdag 24 juni 2011

KOMKOMMERTIJD!!!

De zomervakantie komt met rasse schreden naderbij, de EHEC-storm is weer wat geluwd en wat betreft de nieuwsgaring komt de komkommertijd nu pas echt op gang.

De sappige groene vrucht kan best eens wat positieve aandacht gebruiken en daarom dit stukje.
Wist u dat er veel meer met een komkommertje gedaan wordt dan het verwerken tot tzatziki en in de sla?
Een van de leukere verwerkingsmethodes is het gebruik in sterke dranken!

De eigenzinnige Schotse gin stoker Hendrick maakt een heel bijzondere Gin die als onderscheidende ingrediƫnten de komkommer en rozenblaadjes heeft!
Dit bijzondere drankje nodigt uit tot zorgvuldig proeven, ruiken en genieten.
In de G& T (Gin & Tonic) hoort dan wel een schijf komkommer en niet het gebruikelijke citroentje.

Een vast onderdeel van de Pimm's N°1 cocktail is een lange sliert komkommerschil in het glas.
Het wordt verder gevuld met Pimm's N°1, ijsblokjes, Ginger Ale en schijfjes citroen, sinaasappel, appel, aardbeien en wat verse blaadjes munt.
De mengverhouding is 1 deel Pimm's op 2 delen limonade voor een optimale smaak.
Deze zomerse drank is zeer populair op grote sportevenementen als de Henleys Regatta en het tennis op Wimbledon.

TIP: Als je te lang van de zomerzon hebt genoten, kun je de verbrande huid doeltreffend koelen en de pijn verzachten met de schillen van komkommer.

Verder kun je deze veelzijdige vrucht ook vullen, grillen en bakken.
Ze bevat vrijwel alleen water en lest daarmee een zomerse dorst even makkelijk als een fles water, en je hebt nog wat te knabbelen ook!
Heerlijk met een klein beetje selderijzout er over.
Probeer zeker ook eens sushi een vulling van komkommer te geven.
Lekker hoor, zo'n knapperig zachtfrisse kern in het rijstrolletje, een beetje sojasaus erbij, wat gemarineerde gembervelletjes en de maaltijd kan niet meer mis gaan.

U ziet het: er is genoeg het aanbevelen waard aan deze vrucht!

Uiteraard helpen wij u graag passende wijn te vinden bij uw culinaire experimenten met de komkommer.

Vriendelijke groeten,

Bart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten